Na cesti ni dovolj prostora.

Filtriranje je nevarno.

UC Berkeley, ena najboljših univerz na svetu, ter precej drugih institucij na nivoju, ki ga Slovenija komajda doseže, pravi, da je manj nevarno od vožnje oz. čakanja v koloni. Ne, slovenska statistika ne obstaja, ampak tudi slovenske fotografije Zemlje iz vesolja ne obstajajo, pa to ne pomeni, da je v Sloveniji zemlja ploščata. Preberi vire in študije tukaj.

Slovenija nima vozniške kulture, kot jo imajo države, kjer je to legalno.

Vozniško kulturo ustvari praksa. Praktično povsod so filtriranje legalizirali kasneje kot v prvi različici cestnoprometnih predpisov in zdaj lepo deluje v velikem delu Evrope, da o svetu niti ne govorimo. Vozniška kultura se je prilagodila obveznim varnostnim pasovom, nižjim omejitvam alkohola v krvi, več obveznim uram v avtošoli, obveznim lučem podnevi, počasi se prilagaja tudi reševalnemu pasu itd. Ni razloga misliti, da se ne bi prilagodila filtriranju.

Motoristi bodo divjali med kolonami.

Filtriranje s hitrostjo, ki je od hitrosti prometa višja za več kot 45 km/h, nosi zagroženo globo 1200 EUR in 18 točk.

Nemogoče bo določati krivdo, če pride do nesreče.

Določanje krivde bo potekalo na identičen način kot poteka že sedaj, če pride do nesreče med vožnjo mimo oz. prehitevanjem, saj je filtriranje dobesedno vožnja mimo oz. prehitevanje in nič novega.

Nemogoče bo meriti razliko v hitrosti motorista in kolon.

Že zdavnaj obstajajo radarji, ki lahko hkrati merijo hitrost čez 8 pasov. Meriti hitrost čez tri (dva + sredina) torej ni nobena znanost. Če je potrebna nadgradnja softwara, da se bo meril tudi delta-v med filtrirancem in kolonama, pa je to programski dodatek zanemarljive kompleksnosti.

Vožnja po reševalnem pasu ni OK!

Z motorjem se z reševalnega pasu lahko umakneš v 2-3 sekundah, tj. daleč preden te lučke dohitijo. Poleg tega se marsikateri voznik, ko vidi, da se mu približuje filtrirajoč motorist, umakne na rob vozišča in s tem dobesedno ustvari svoj del reševalnega pasu, ki ga je prej blokiral.

"Filtriranje" je neumno ime.

Filtracija pomeni ločevanje večjih delcev od manjših, pri čemer manjši pronicajo med večjimi. Ime je poleg tega povzeto po angleškem izrazu za vožnjo mimo stoječih kolon; vožnja med premikajočimi se kolonami se v angleščini imenuje "lane splitting", v slovenščini pa sem oboje združil pod besedo "filtriranje". Ime kot tako je pravzaprav nepomembno, ker zakon nikjer ne bo omenjal filtriranja.

Filtriranje je pravno gledano izključno razširitev izjem prepovedi vožnje mimo in prehitevanja.

To je že tako ali tako legalno.

Ni. Legalno je voziti mimo popolnoma stoječe kolone po desni strani, če kolona ne stoji pred prehodom za pešce ali križiščem.

To že tako ali tako počnem.

Vem. Ampak če gre karkoli narobe, tudi če ti kdo namerno zapre pot, si kriv ti. Po predlogu bi to bilo dobesedno enako temu, da ti nekdo zapre pot, ko ga prehitevaš.

Potem bodo čakalne vrste na meji za avtomobiliste še daljše.

Hrvaška je pred kratkim izpolnila pogoje za vstop v šengensko območje. Do naslednje sezone dopustov Slovenija najverjetneje več ne bo imela mejnih kontrol in posledično čakalnih vrst na nobeni meji.

Ni pošteno, da motoristom ne bi trebalo čakati v vrsti.

Res je, da motoristi prispejo prej, ampak tudi avtomobilisti prispejo prej. Če bi zgolj 10 % avtomobilistov presedlalo na motorje in skuterje, bi ob legaliziranem filtriranju zgolj zaradi tega čas čakanja v zastojih padel za do 40 %.

Enakopravnost! Vsi moramo imeti enake pravice.

Vsi imamo še zmeraj enake pravice. Motorist v avtu ne bo smel filtrirati, avtomobilist na motorju bo lahko.

Motoristi gledajo samo na svojo tazadnjo.

Večina motoristov je tudi avtomobilistov. Mi poznamo obe strani zgodbe, zato filtriranje tudi podpiramo.

Gre zgolj za nabiranje točk za rušenje ZMKS.

Ko sem začel z vsem tem, sploh nisem vedel, da ZMKS obstaja. Po njihovem medlem odzivu pa ne bom ravno točil krokodiljih solza, če kdo zruši njihovo vodstvo. In ja, na tej točki vsekakor podpiram Štajerce in Korošce za vodstvo, ker so se res izkazali.

Gre zgolj za nabiranje političnih točk za Pirate.

To je prvič, da v povezavi s tem predlogom kakorkoli omenjam Pirate jaz. Ja, sem predsednik Piratske stranke. Ne, ne gre za piratski temveč za popolnoma apolitični projekt. Zato tega tudi nikoli in nikjer nisem izpostavljal. Pravzaprav še zdaj o tem najbolj glasno govorijo prav nasprotniki predloga.

Bla bla bla ...

Pravzaprav me glede na to, da se je začel dokaj "organiziran" odpor proti predlogu, vedno manj skrbi, saj glede na slovensko kulturo to pomeni, da je očitno v ozadju nek akter, ki si želi lovorik tudi za ta predlog, kar pomeni, da tudi če nam ne uspe, bo predlog v podobni obliki kmalu pristal v Parlamentu. Bo zanimivo spremljati, kdo ga bo vložil (namig: mi! :P).

To je to!

Če še nisi, podpri filtriranje, časa je še do konca oktobra =)