Dragi vsi, tokrat nam žal ni uspelo zbrati dovolj podpisov.

Najlepša hvala vsem, ki ste poslali svoje podpise in "težili" še prijateljem, sodelavcem, širši družini ...

Končni rezultat je bil 2679 podpisov. Podatki po UE so na voljo tukaj.

Posebej velja izpostaviti UE Velenje, kjer je podpis oddal skoraj vsak stoti prebivalec (0,91%), s čimer so Velenjčani končali daleč pred drugouvrščenim Mozirjem (0,48%), sledijo pa jima še ostale nadpovprečne upravne enote: Celje, Škofja Loka, Hrastnik, Šmarje pri Jelšah, Žalec, Ilirska Bistrica, Slovenske Konjice, Laško, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Šentjur pri Celju, Sežana in Tržič.

Vse ostale UE so se per capita odrezale podpovprečno (<0,13%), pri čemer je uspelo v eni UE z več kot 15000 prebivalci zbrati okroglih 0 podpisov.

V absolutnih številkah je prav tako na prvem mestu Velenje s 411 zbranimi podpisi, sledijo pa mu s 50-303 podpisi Celje, Ljubljana, Škofja Loka, Žalec, Šmarje pri Jelšah, Kranj, Mozirje, Maribor, Domžale, Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica, Murska Sobota in Ptuj.


Za zdaj je to to, obupali nismo, definitivno bomo nekega dne, morda že prihodnje leto, poskusili znova.

Do takrat pa ne pozabite:

  • Filtriranje pri hitrosti nižji od 50 km/h je varnejše od vožnje/stanja v koloni, v kolikor je vaša hitrost največ 15 km/h višja od okoliških vozil.
  • Filtriranje skrajša čakanje v kolonah za vse.
  • Filtriranje je boljše za okolje.
  • Po trenutni zakonodaji ste v prekršku, če kolona, mimo katere vozite, ni popolnoma pri miru, stoji v križišču ali pa se nahaja na vaši desni strani.

Pa varno vožnjo!