Dragi podporniki filtriranja, zdaj gre zares!

V nedeljo, 1. septembra 2019 minuto čez polnoč, se bo uradno začelo zbiranje podpisov podpore za naš predlog.

Podporo lahko poda vsaka oseba, ki ima v Republiki Sloveniji volilno pravico.

Če želite pomagati pri kampanji, preberite še tale zapis.

Podporo boste lahko izrazili na 2 načina:

eUprava

24 ur na dan, vse dni v tednu boste lahko obrazec podpore oddali preko portala eUprava na povezavi https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3926 (povezava bo aktivirana 1. 9. 2019 ob 00:01). Za to se boste na portalu morali registrirati in se vanj prijaviti s kvalificiranim digitalnim potrdilom (SIGEN-CA ali potrdili, ki ju izdajata NLB in Pošta) ali preko sistema smsPASS. Ko boste obrazec preko eUprave vložili, je to to, čestitke in hvala :)

Upravna enota / krajevni urad

Med uradnimi urami lahko svojo podporo izrazite tudi na vseh upravnih enotah in krajevnih uradih. Ta postopek je malce kompleksnejši:

Korak 1)

Potrebujete obrazec za podporo, ki ga lahko snamete tukaj ali brezplačno dobite na vsaki upravni enoti in krajevnem uradu.

Korak 2)

Obrazec izpolnite, kot prikazuje spodnji vzorec, VENDAR GA NE PODPIŠITE, in ga odnesite na upravno enoto oz. krajevni urad. Tam se boste uradni osebi izkazali z osebnim dokumentom (osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje) in obrazec podpisali vpričo nje. Uradna oseba bo vašo podporo zabeležila v sistemu, obrazec poštempljala, podpisala in vam ga vrnila.

Korak 3)

Tako izpolnjen, poštempljan in podpisan obrazec nato morate spraviti do mene. Najlažji način je, da mi ga pošljete po pošti ali kako drugače dostavite na naslov:

Za filtriranje
Rolando Benjamin Vaz Ferreira
Rožno naselje 8
9000 Murska Sobota

Obrazec mora priti do mene, saj bom moral vse obrazce podpore predložiti Državnemu zboru. Če obrazec zgolj potrdite na UE, mi ga pa ne pošljete, to NE ŠTEJE.

Ko obrazec prejmem, je to to. Dodal ga bom k preostalim in ko rok poteče, jih bom predal DZ, ki bo (upajmo) ugotovil, da je vsaj 5000 veljavnih, in začel redni zakonodajni postopek. Od tega trenutka naprej bo vse odvisno od volje poslancev.

Za konec

Kot namig, 5000 podpisov je približno 1 % volivcev na povprečnih volitvah, kar pomeni, da če zberemo kak večkratnik tega, stranke najbrž ne bodo želele tvegati zavrniti želje več odstotkov volivcev, sploh ker ne gre za ideološko problematičen in/ali drag predlog. Zato, prosim, aktivirajte vse svoje prijatelje, družino itd., da tudi oni oddajo podpis. To lahko dosežemo le skupaj.